Tidligere aktiviteter

Talktime

TalkTime var offentlige arrangementer og events, der på forskellig vis satte fokus på, at vi bliver bedre til at være sammen på tværs mellem majoritet og minoritet, på tværs af kulturforskelle, hudfarve, etnicitet, fordomme og lignende barrierer. Fra ”dem og os” til ”vi”. Det kunne være alt fra informerende teoretiske oplæg, små debatindslag, comedy, poetryslam, forumteater, interaktive øvelser, digte, diskussioner, guidede samtaler, personlige beretninger, musik med mere.

TalkTime skulle skabe offentlig TALETID med det formål

  • at vi får talt sammen på tværs
  • at sætte ord og fortælling på de barrierer, der er når vi skal være sammen
  • at vi bliver mere klar over vanskelighederne ved at mikse på tværs
  • at vi finder måder at bryde barrierer på
  • at vi får nye positive vinkler på integration,
  • at være et talerør for de stemmer, der normalt ikke bliver hørt i traditionel integrationsdebat.

 

Dråber af Dialog

Dråber af Dialog bestod af tre lærerige workshops om forskellige metoder og tilgange til dialog. Gennem oplæg fra eksperter på området og dertilhørende praktiske øvelser, dykkede vi ned i, hvordan de forskellige metoder og tilgange kan give os en dybere forståelse af de forskelle og ligheder, som findes på tværs af kulturer. Samtidig brugte vi tid på at udforske, hvordan disse forskelle og ligheder kan vendes til en styrke og bidrage til en positiv udvikling.

Plakat for Dråber af dialog, som siger spred ringe i verden omkring dig

Tinget

Tinget var et ONLINE MØDEFORUM, hvor problematikker, dilemmaer og emner, som havde udspring i, at DK er blevet et multietnisk land, blev taget op til debat. Tinget skabte dialog, forståelse og indsigt på tværs mellem os – uanset om vi havde oprindelse i Sønderjylland eller Baghdad.

På Tingmøder blev der skabt rum for at modsætninger kan mødes. Der blev stillet spørgsmål, der normalt ikke stilles, bragt nye vinkler ind, skabt rum for at tale om fordomme (uden at dømme hinanden) – og der blev fundet ligheder og forskelle – og et rum for at det er ok at være uenige.

To mænd med forskellig etnicitet rører ved hinandens pegefingre

Kvinder i Dialog

“Kvinder i Dialog” var et kursus, hvor mødre og deres voksne (svigermødre, bonusdøtre, døtre mm.), uanset dansk eller anden etnisk baggrund, fik mulighed for at dykke ned i deres egen kulturarv. Der blev talt om emner som traditioner, barndom, religion/ikke-religion, mad mm., som har betydning for, hvem vi er. Kvinderne fik i mødet med andre kvinder på kurset, der havde anden oprindelse end deres egen, blik for værdien i deres eget kulturelle ophav.

Ud fra samtalerne blev der efter hvert møde udformet et lille billede af hver deltager. Afslutningsvis blev alle billeder samlet til ét fælles kunstværk, der symboliserede værdien i vores forskellige baggrunde – både hver for sig, og i et samlet billede.

Fire kvinder med forskellige etniciteter ser på hinanden og smiler

Into Action

Into Action er en tværetnisk forumteatergruppe, der tager ud og møder publikum der, hvor de er.

Into Action sætter ord, følelser og fortællinger på alt det, der kan være svært, akavet, misforstået og konfliktfyldt når vi mødes på tværs af forskelle.

Forumteater er en interaktiv teaterform, hvor publikum inddrages som en del af det, der finder sted på scenen. Publikum inviteres til at dele deres holdninger, tanker og erfaringer samt være med til at løse de konflikter, der opstår mellem spillerne på scenen.

Gennem forestillingerne er publikum med til at ændre både sine egne og andres fordomme og barrierer i mødet med hinanden og dermed skabe en bedre forståelse og kontakt på tværs.

Into Action har, ligesom dialogcaféerne, dialogen som det bærende element i forestillingerne.

Spillerne i Into Action er altid en gruppe med forskellige etniske oprindelser, baggrunde, religion osv. Spillerne trækker bevidst på egne erfaringer som en væsentlig del af forestillingerne og spillet.

Into Action tager ud og optræder for unge og voksne på folkeskoler, gymnasier, højskoler, efterskoler, beboerhuse mm. Into Action har eksisteret i ca. 5 år og er støttet af Tuborgfondet, Kulturministeriet og Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Læs mere om Into Action

Dialogcaféer

Til dialogcaféerne taler vi åbent om alt det, der finder sted mellem ”dem og os”. Vi bruger os selv og hinanden til at blive klogere på, hvordan vi kan være påvirket af fordomme og kulturforskelle i forhold til at være sammen på tværs.

Det vigtige ved dialogcaféerne er, at der er en afslappet stemning, og at der skabes et forum, hvor vi trygt kan tale om hinandens og vores egne barrierer. Under dialogcaféerne spiser vi også sammen og får talt om lidt af hvert.

Du kan læse mere om dialogcaféerne og tilmelding på undersiden ”Dialogcaféer”.

To mænd taler glad sammen