Kan man forbedre mulighederne for at unge med etnisk minoritets- og majoritetsbaggrund danner fællesskaber i gymnasiet? Og hvordan gør man i så fald?
Det undersøger forskere fra AU og VIVE sammen med organisationen Dialog på Tværs og fire gymnasier i Aarhus. Projektet tager udgangspunkt i bekymringen for ”etnisk opdeling” på og imellem gymnasier.
Projektet undersøger gennem feltarbejde og målrettede udviklingsaktiviteter konkrete bud på mulige veje til fællesskaber på tværs.
Dialog på Tværs leverer dialogskabende aktiviteter i form af research, introforløb med gruppearbejde og forumteater, dialogworkshops, forumteater-forestilling og et forankringsevent med involvering af lærere, ledelse og elever. Det sidste event afvikles i tæt samarbejde med projektets forskere.
I 2024 har vi allerede afviklet mange dialogaktiviteter. De sidste afvikles frem til maj 2025.
Alle dialogaktiviteter har været hovedsageligt frivilligt drevne – på baggrund af forskellig former for opkvalificering og træning.
Da det er et udviklingsprojekt, er der plads til at eksperimentere og udvikle videre på vores dialog-metoder og erfaringer. Det er en stor hjælp for Dialog på Tværs´s fremtidige arbejde at kunne dels afprøve vores metoder for nye målgrupper og i nye fora, dels at have muligheden for at kombinere det med forskning på forskellig vis.
Efter afslutningen i 2025 bliver der en fase, hvor vi arbejder med at samle op på erfaringer. Der vil i et vist omfang være en formidling af resultater.
Programleder for udviklingsprojektet: Karen Nørskov
Stor tak for støtte fra
